Home Ikonväskor

Ikonväskor

BOMM_Speedy30Odödlig skönhet
Väskan Speedy från Louis Vuitton (LV) är nog världens mest kända väska. Speedy härstammar från weekendväskan Keepall, en av LV:s rymligare väskor, som skapades av Louis Vuittons son Georges Vuitton på 1930-talet. När Keepall blev en sådan succé bland välställda resenärer kom Georges på den briljanta idén att skapa en vardagsväska i samma stil. Han döpte den till Speedy och målgruppen var den moderna kvinnan i farten. På 1960-talet fick väskan ett uppsving när man uppdaterade designen speciellt för Audrey Hepburn.

Väskan på bilden är en Speedy 30 i Monogram Canvas, ett mönster som är influerat av Orienten och som man tog patent på världen över redan 1896.

Original-Speedyn tillverkades i storlek 30 men den finns i dag även i storlekarna 25, 35 och 40. Vill du inte ha väskan i det tåliga materialet Monogram Canvas finns den att köpa i bl.a. Épi och Damier. Något du också ska ha i åtanke är att priserna på LV-väskor har stigit markant under de senaste sju, åtta åren och lär nog öka så länge efterfrågan finns.

Bilden är hämtad från louisvuitton.com.

 

Sidan är under uppdatering.